Friday 26 June 2009

Rabarbrasaft / Rhubarb juice

Før safta tappes på flasker / before pouring into bottles


På flasker, og med en fantastisk farge! / In bottles, with a wonderful color!

Vi var sent ute med å høste rabarbraen, men da vi endelig tok den tok vi alt sammen samtidig. Det ble 6 kg rabarbra fra hagen vår... Jeg lagde syltetøy med halvparten og brukte de resterende 3 kiloene til å lage saft av. Den ble veldig god! Og er nok virkelig en tørsteslukker. Jeg fant ei oppskrift som jeg brukte, men jeg halvverte sukkermengden, og det ble nok sukker det! Oppskrifta er:

3 kg rabarbra vasket og oppkuttet
2 sitroner skåret i skiver
1 vaniljestang skåret i 4-5 biter
60 gram vinsyre
5,5 liter kokende vann
2 kg sukker

Rabarbra, sitroner og vaniljestang blandes sammen. Hell over det kokende vannet og vinsyra. La stå i to dager. Sil gjennom et klede og bland i sukkeret. Rør godt og ha på sterile flasker! Smaker fortreffelig :-)

We were late with harvesting the rhubarb, but when we finally did it we just took all of it at the same time. That ended up in 6 kilos. I made marmelade of half of it and used the rest to make juice. It turned out really tasty and will for sure cure everyone's thirst. I found a receipe and followed it, but used only half of the suger, and that was enough! The receipe:

3 kilos washed and cut rhubarb
2 lemons cut in slices

1 vanilla pod cut in 4-5 pieces
60 gramme tartaric acid

5,5 litres boiled water
2 kilos sugar

Mix together rhubarb, lemons and vanilla pod. Pour the boiling water and tartaric acid over. Cover and leave for two daus. Strain and mix the sugar into it. Mix well and pour on sterile bottles. Tastes really good!

1 comment:

Elisabeth said...

Morsomt med produkter fra egen hage :) Synes dere er flinke som utnytter det.... Body må du vel ha? Synes du bør strikke et par før knøttet kommer. De er så utrolig morsomme å lage... Ha en fortsatt fin helg i godværet....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...