Da tror jeg vi har syltet, saftet og rørt det siste for i år. Jammen meg ble det ikke litt i år også, selv om Tommy har vært stort sett alene om plukkinga... Men jeg har bidratt i rensking og alt som hører til etter at bæra er i hus:
* 23 kg multer (bare 20 kg som manglet for å nå fjorårets nivå!)
* 36 liter blåbær
* 3,5 liter bringebær
* 31 liter rips
* 13 liter solbær
Og hva har vi laget?
* Multegele (som vi spiste med vaniljesaus, og som var VELDIG god)
* Multeis
* Multesyltetøy (rørt)
* Blåbærsyltetøy (rørt)
* Blåbærsaft (både kokt og råsaft)
* Blåbærfromasj
* Blåbærpai (vel, den laget mamma...)
* Bringebærsyltetøy
* Ripsgele
* Ripssaft
* Solbærsaft
* Solbærsyltetøy (kokt)
* Samt at vi har frosset ned hele bær av alt (multer, blåbær, bringebær, stikkelsbær, solbær, rips og hvitrips...)
Og ståa fra i fjor er ganske bra den og.. Vi har fortsatt igjen både kantareller, tyttebær, multer, blåbær, rabarbra, rips og rognebærgele. Men all saft er borte!
Puh, det tar på å høste, men det tar jammen meg på å få avkasting på alt også ;-)
Then I think we are done with this year's harvest. And we did get something now too, even though Tommy has been alone with it... But I did help with cleaning the berries and all the other preperations of it:
* 23 kilo cloudberries
* 36 litre blueberries
* 3,5 litre raspberries
* 31 litre redcurrents
* 13 litre blackcurrents
And what did we make out of it?
* CLOUDBERRIES: Jello, Ice cream, jam
* BLUEBERRIES: Jam, lemonade, mousse, pie
* RASPBERRIES: Jam
* REDCURRENTS: Jello, lemonade
* BLACKCURRENTS: Lemonade, jam
And we have frosen whole berries of everything in order to use for decorations, desserts and so on. We also used the small amount we have of white currents and gooseberries for this.
In addition we still have left overs from last year: chantarelles, lingonberries, cloudberries, blueberries, rhubarb, redcurrents and jello of rowanberries. But all lemonade is gone!
It is really a hard job harvesting :-) But really fun too...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
I can't believe how many berries you harvested. That's a lot of work!
The chanterelles were very numerous in Bloomington this year. Emily and I saw many on our walks in the woods, and at the farmer's market.
I've been baking many loaves of bread. I started my own sourdough batch- you'll have to send me a recipe for Norwegian rye...
-Doug
I forgot, we've made elderberry gin for Christmas too!
Post a Comment